Marcel Booms

4 mei

Gepubliceerd in 4 Mei

Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei worden alle burgers en militairen herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De herdenking in Nieuwerkerk aan den IJssel zal plaatsvinden op het vernieuwde plein aan de Kerklaan.

Dit vernieuwde plein biedt naast de bestaande herdenkingsnaald voortaan ook plek aan het Indiëmonument.
Van 1999 tot en met 2018 vond in Nieuwerkerk aan den IJssel ieder jaar op 14 augustus de lokale Indiëherdenking plaats. In de afgelopen jaren nam de opkomst tijdens deze herdenking steeds meer af. Aangezien de publieke belangstelling voor de lokale Dodenherdenking juist steeds meer toeneemt, achtte het college het wenselijk dat de Indiëherdenking hierin opgaat. Hiervoor is het Indiëmonument verplaatst naar de locatie van het oorlogsmonument, met een nieuw herdenkingsplein als resultaat.

De programma’s in de dorpen van Zuidplas:

Nieuwerkerk aan den IJssel
19:45 uur verzamelen voor de stille tocht vanaf de Saffier. Deze tocht eindigt even voor 20:00 uur bij het herdenkingsplein op de Kerklaan. Na de 2 minuten stilte zal er een toespraak zijn van burgemeester Servaas Stoop gevolgd door een voordrachtgedicht door Jasmine Alteren namens Welzijn Zuidplas.

Na de kranslegging volgt het defilé langs de oorlogsmonumenten.

(Bron: omroepzuidplas.nl)

Lees meer...

Riddlebox

Gepubliceerd in 21 september

Wij zijn een coverband uit de mooiste stad van Nederland; Rotterdam. Met onze Rotterdamse mentaliteit pakken we de covers met beide handen (of gitaren) aan en gooien we in elk nummer onze eigen sound. Je kan Riddlebox onder andere herkennen aan het heerlijke accent van onze zanger en aan onze charmante drumster. Samen met onze twee knappe gitaristen en bassist zijn wij Riddlebox. Ons motto is om van elk optreden een feestje te maken. Zo bestaan onze covers uit lekkere publiekstrekkers zoals Black Eyed Peas tot en met de alternatieve muziek van The Arctic Monkeys. Op deze site vind je alles omtrent onze optredens en hoe je met ons in contact kunt komen. Check it out!

Lees meer...

AvondFIETSvierdaagse

Gepubliceerd in 30 Augustus

AvondFIETSvierdaagse 2018  (….NIET dus….)

Beste mensen, kent u die mop van de AvondFIETSvierdaagse 2018  van Stichting Evenement? Nee?..........Nou die komt er niet! Door niet nader te noemen omstandigheden, zal er in 2018 door Stichting Evenement geen AvondFIETSvierdaagse worden georganiseerd, wat ons natuurlijk zeer spijt. We hopen dat dit voor u een niet al te grote teleurstelling teweeg brengt, want dat willen we als organisatie niet op ons geweten hebben! Welgemeende excuses, en sorry…….Maar het goede nieuws is, dat we voor de editie van 2019 inmiddels al met nieuwe ideëen bezig zijn. Die ideëen daar gaan we mee aan de slag, en we willen dus in 2019 met een nieuwe/frisse opzet van de AvondFIETSvierdaagse terug komen. Wij hopen u, voor wat betreft de AvondFIETSvierdaagse, dus in 2019 weer als deelnemer te mogen begroeten.

Lees meer...

Koningsdag

Gepubliceerd in 27 April

Ook dit jaar kleurt Nieuwerkerk aan den IJssel weer orange. Koningsdag wordt op het Oude Dorp gevierd met het volgende programma:

 

09.30    Aubade bij de Brandweer Kazerne. Aansluitend zakje met fruit/snoep uit delen aan de kinderen.

10.00 – 16.00  Braderie met kleedjesmarkt een speelkussen voor de kinderen.

 

Op het hoofdpodium zijn er optredens van:

10.00  DJ Rednas

12.30  Fabia Dance

13.45  Riddlebox Band

14.45  DJ Richard

 

Voor het huren van een kraam of een plaatst kunt u contact opnemen met Krokos Evenementen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0181-320130 (ma,di,do,vrij 9.00 t/m 14.00 uur)


Mocht u meer informatie willen kunt u via mail contact met ons opnemen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed